fbpx

SALAD AYAM MANGGA SEDAP

SALAD AYAM MANGGA SEDAP

Late dinner untuk orang yang super bz, tapi tetap nak jaga badan. Dan ini lah menu yang paling sesuai.

dalam kesibukan kita mengejar masa dalam kehidupan seharian kita, kita nak mendapatkan makanan yang sihat dan senang untuk disediakan supaya tak ada la banyak masa yang dibazirkan semata-mata untuk makan.

Jom makan sihat bersama akak 😍

Bahan-bahan:

* 2 sudu besar minyak zaitun
* 1 biji lemon – jus diperah
* 1/4 cawan daun parsli – dihiris
* 1 biji cili merah -dibuang biji dan dihiris
* 2 1/2 cawan ayam panggang dihiris -kulit dibuang
* 2 biji mangga, dikupas dan dipotong dadu sebesar 1 cm
* 1 biji Bawang besar
* 100g daun salad, tomato cherry, avocado campurkan

Cara-cara:
1. Masukkan minyak, 2 sudu besar jus lemon, daun parsli dan cili dan mangkuk kecil.
2. Masukkan ayam, mangga, daun salad hijau, tomato, avocado dalam mangkuk besar. Masukkan kuah salad dan gaul rata.

Selamat mencuba 😍

RESEPI MILKBOOSTER BERKESAN DAN MENYELERAKAN

Resepi milkbooster berkesan dan menyelerakan Ramai orang tertanya-tanya, kenapa susu badan ibu drop semasa berpantang?  sampai ada yang mengamalkan petua orang lama dan telan pelbagai macam ubat-ubatan yang ada diluar sana.  Ada sesetengah yang dah berputus asa dan rasa down

Read More »

Breakfast dengan air kurma merah.

Breakfast dengan air kurma merah Breakfast dengan air kurma merah. Terutama time datang bulan, Elok sangat sangat. Jujube atau di panggil Kurma Cina atau Kurma Merah ini memang kaya dengan khasiat terutama untuk kaum wanita. – Mak berpantang dan hamil

Read More »

Resepi puree untuk makanan baby.

Resepi puree untuk makanan baby Malam ni share resepi puree pulak untuk baby. Mak-mak kalau nak join makan puree ni pun boleh juga. 😜 Risau anak makan makanan segera yang penuh dengan PENGAWET, PERASA dan PERWARNA tambahan? Dilema di atas

Read More »
peria katak

PERIA KATAK!!!

PERIA KATAK!!! Akak sorang ke yang mula-mula anti betul dengan yang namanya ‘PERIA KATAK’ Dengan rasa yang pahit, siapa je sanggup telan. Tapi, bila pikir-pikir balik. Pahit pun sanggup ditelan demi kasih sayang terhadap diri. Siapa tak sayang diri woi..

Read More »

5 TIPS ‘MAINTAIN’ SUSU BADAN SEMASA BERPUASA

5 TIPS ‘MAINTAIN’ SUSU BADAN SEMASA BERPUASA. Salam perjuangan ibu menyusu semua! Apa kabar hari ini? Moga ibu semua sihat dalam menjayakan jihad penyusuan. Untuk ibu yang sedang berjuang maintain menyusukan anak tetapi mahu susu maintain tidak berkurang. Kak eja

Read More »

RISAU SUSU BADAN DROP KETIKA BERPUASA?

RISAU SUSU BADAN DROP KETIKA BERPUASA? Ibu yang menyusukan anak tentu risau kalau susu bdan drop ketika bulan puasa kan? Walaupun agama islam tak mewajibkan mereka untuk berpuasa tapi tak semua ibu memilih untuk tidak berpuasa. barangkali mereka berasa segan

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0