fbpx

PERBUATAN YANG TERMASUK DALAM HUKUM SAH SOLAT

“Rasa-rasa macam betul dah amal ibadah yang aku buat…”

Tanpa sedar, rupanya setiap hari kita buat kesilapan yang sama terutama sekali bab solat. Kewajipan bagi seorang hamba Allah swt adalah melaksanakan solat 5 waktu sehari.

Ni lah amalan pertama yang akan dihisab dan dipersoal ketika di alam barzaqh. Jika baik solatnya, maka baik jugalah seluruh amalannya kelak.

Firman Allah bermaksud, “Sesungguhnya solat itu wajib atas orang beriman dalam waktu yang sudah ditentukan.” Ayat 103 Surah an-Nisa.

Bila kak ekin belek-belek info ni tadi, oh bagusnya! Bukan ape, ada perkara yang kita keliru ada juga perkara yang kita dah lupa. Jadi, ilmu begini sangatlah membantu.

Justeru itu, sama-samalah kita perbaiki dan perbetulkan kefahaman tentang hukum dan cara solat yang betul. “Biar tahu, jangan keliru. “

Kak ekin doakan agar kalian yang membacanya, menyampaikan dan menyebarkan ilmu yang bermanfaat ini dikurniakan pahala yang berpanjangan, rezeki yang berlimpahan dan sentiasa dalam kerahmatan Allah.

Ameen ya rabb.

RESEPI MILKBOOSTER BERKESAN DAN MENYELERAKAN

Resepi milkbooster berkesan dan menyelerakan Ramai orang tertanya-tanya, kenapa susu badan ibu drop semasa berpantang?  sampai ada yang mengamalkan petua orang lama dan telan pelbagai macam ubat-ubatan yang ada diluar sana.  Ada sesetengah yang dah berputus asa dan rasa down

Read More »

Breakfast dengan air kurma merah.

Breakfast dengan air kurma merah Breakfast dengan air kurma merah. Terutama time datang bulan, Elok sangat sangat. Jujube atau di panggil Kurma Cina atau Kurma Merah ini memang kaya dengan khasiat terutama untuk kaum wanita. – Mak berpantang dan hamil

Read More »

Resepi puree untuk makanan baby.

Resepi puree untuk makanan baby Malam ni share resepi puree pulak untuk baby. Mak-mak kalau nak join makan puree ni pun boleh juga. 😜 Risau anak makan makanan segera yang penuh dengan PENGAWET, PERASA dan PERWARNA tambahan? Dilema di atas

Read More »
peria katak

PERIA KATAK!!!

PERIA KATAK!!! Akak sorang ke yang mula-mula anti betul dengan yang namanya ‘PERIA KATAK’ Dengan rasa yang pahit, siapa je sanggup telan. Tapi, bila pikir-pikir balik. Pahit pun sanggup ditelan demi kasih sayang terhadap diri. Siapa tak sayang diri woi..

Read More »

5 TIPS ‘MAINTAIN’ SUSU BADAN SEMASA BERPUASA

5 TIPS ‘MAINTAIN’ SUSU BADAN SEMASA BERPUASA. Salam perjuangan ibu menyusu semua! Apa kabar hari ini? Moga ibu semua sihat dalam menjayakan jihad penyusuan. Untuk ibu yang sedang berjuang maintain menyusukan anak tetapi mahu susu maintain tidak berkurang. Kak eja

Read More »

RISAU SUSU BADAN DROP KETIKA BERPUASA?

RISAU SUSU BADAN DROP KETIKA BERPUASA? Ibu yang menyusukan anak tentu risau kalau susu bdan drop ketika bulan puasa kan? Walaupun agama islam tak mewajibkan mereka untuk berpuasa tapi tak semua ibu memilih untuk tidak berpuasa. barangkali mereka berasa segan

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0