fbpx

Penting ke Tahu Waktu Polar Tidur Bayi?

Asal anak dah tidur je, dia punya perasaan tu masyaaAllah leganya rasa! Yela, siang tadi dah berhempas pulas bekerja dan lakukan rutin seharian. Kalau terlelap sebelah anak ni confirm sampai pagi! Haha.

Sebagai seorang ibu, kalau tak penat memang tak sah la kan? Biasalah tu. Yang tak biasanya ialah bagi ibu-ibu yang baru melahirkan dan tiada pengalaman. Jenuh la nak kenal corak waktu tidur anak sampai diri sendiri yang tak cukup tidur. Mata panda la jawabnya!

Jom kita lihat perkongsian dari kak ekin berkaitan penting atau tidak tah polar tidur bayi. Semoga bermanfaat dan berguna bagi ibu-ibu.

RESEPI MILKBOOSTER BERKESAN DAN MENYELERAKAN

Resepi milkbooster berkesan dan menyelerakan Ramai orang tertanya-tanya, kenapa susu badan ibu drop semasa berpantang?  sampai ada yang mengamalkan petua orang lama dan telan pelbagai macam ubat-ubatan yang ada diluar sana.  Ada sesetengah yang dah berputus asa dan rasa down

Read More »

Ala.. Kak ekin sendiri pon lalui benda yang sama dulu. I feel you ok! Bila tak tahu kita perlu bertanya, bila tak faham kita cari ilmu dan berusaha.

Tapi apa yang penting sangat untuk tahu corak waktu tidur bayi ni? Sebabnya, bermula dari bayi baru lahir lagi, bayi perlukan rehat dan tidur yang cukup. Corak tidur terbaik akan membantu perkembangan neurologi dan tumbesaran bayi yang sihat.

Sama jugak halnya dengan ibu. Kalau dah terbabas keletihan tak cukup tidur dek kerana corak tidur bayi yang tak menentu, macam mana la agaknya dengan kualiti dan penyusuan susu ibu yang eksklusif? Takkan tak nak menyusu sampai anak umur 2 tahun?

Sebab tu ada Milkupcandy bukan sekadar milkbooster. Pastinya yang terbaik. Kenapa kak ekin kata terbaik?

Kerana hingga kini, tablet ni dah membantu ramai para ibu dengan merangsang pengeluaran susu lebih banyak dan pekat disamping beri tenaga berpanjangan pada ibu. Bila susu ibu pekat dan banyak, baru lah bayi tidur nyenyak kekenyangan sepanjang malam.
Syukur.

RESEPI MILKBOOSTER BERKESAN DAN MENYELERAKAN

Resepi milkbooster berkesan dan menyelerakan Ramai orang tertanya-tanya, kenapa susu badan ibu drop semasa berpantang?  sampai ada yang mengamalkan petua orang lama dan telan pelbagai macam ubat-ubatan yang ada diluar sana.  Ada sesetengah yang dah berputus asa dan rasa down

Read More »

Breakfast dengan air kurma merah.

Breakfast dengan air kurma merah Breakfast dengan air kurma merah. Terutama time datang bulan, Elok sangat sangat. Jujube atau di panggil Kurma Cina atau Kurma Merah ini memang kaya dengan khasiat terutama untuk kaum wanita. – Mak berpantang dan hamil

Read More »

Resepi puree untuk makanan baby.

Resepi puree untuk makanan baby Malam ni share resepi puree pulak untuk baby. Mak-mak kalau nak join makan puree ni pun boleh juga. 😜 Risau anak makan makanan segera yang penuh dengan PENGAWET, PERASA dan PERWARNA tambahan? Dilema di atas

Read More »
peria katak

PERIA KATAK!!!

PERIA KATAK!!! Akak sorang ke yang mula-mula anti betul dengan yang namanya ‘PERIA KATAK’ Dengan rasa yang pahit, siapa je sanggup telan. Tapi, bila pikir-pikir balik. Pahit pun sanggup ditelan demi kasih sayang terhadap diri. Siapa tak sayang diri woi..

Read More »

5 TIPS ‘MAINTAIN’ SUSU BADAN SEMASA BERPUASA

5 TIPS ‘MAINTAIN’ SUSU BADAN SEMASA BERPUASA. Salam perjuangan ibu menyusu semua! Apa kabar hari ini? Moga ibu semua sihat dalam menjayakan jihad penyusuan. Untuk ibu yang sedang berjuang maintain menyusukan anak tetapi mahu susu maintain tidak berkurang. Kak eja

Read More »

RISAU SUSU BADAN DROP KETIKA BERPUASA?

RISAU SUSU BADAN DROP KETIKA BERPUASA? Ibu yang menyusukan anak tentu risau kalau susu bdan drop ketika bulan puasa kan? Walaupun agama islam tak mewajibkan mereka untuk berpuasa tapi tak semua ibu memilih untuk tidak berpuasa. barangkali mereka berasa segan

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0