fbpx

JANGAN AJAR ANAK CAKAP PELAT

JANGAN AJAR ANAK CAKAP PELAT

jangan ajar anak cakap pelat

Banyak orang yang suka ajar anak cakap bahasa pelat, tapi tahukan ibu banyak risiko dan kesan negatif kalau kita ajar anak cakap bahasa pelat ala-ala orang puteh.

“Mama atitnya tatuh tadi.”

“Alo atit ye anak mama?”

Adoii ingat comel ke nak ajuk anak cakap pelat? Mungkin ye bagi kita comel, tapi tak baik untuk masa akan datang.

Anak cakap pelat bukan untuk kita perolok, kita patut perbetulkan apa yang anak cakap.

So, apa kesan-kesannya kalau anak cakap pelat?

jangan ajar anak cakap pelat 2
jangan ajar anak cakap pelat 1
jangan ajar anak cakap pelat 3
jangan ajar anak cakap pelat v4
jangan ajar anak cakap pelat 5

Jadi sebagai kesimpulanya, ibu bapa seharusnya mengajar anak bercakap dengan betul kerana anak-anak mudah untuk mengikut dan mudah belajar, jadi untuk mengelakkan pelat anak, pertuturan bahasa yang betul amatlah penting untuk perkembangan anak.

 

Perkongsian kali ini admin ambil daripada facebook Aizah Zarirah. Semoga tips kali ini sangat bermanfaat dan berguna untuk semua.

 

KREDIT:AIZAH ZARIRAH

RESEPI MILKBOOSTER BERKESAN DAN MENYELERAKAN

Resepi milkbooster berkesan dan menyelerakan Ramai orang tertanya-tanya, kenapa susu badan ibu drop semasa berpantang?  sampai ada yang mengamalkan petua orang lama dan telan pelbagai macam ubat-ubatan yang ada diluar sana.  Ada sesetengah yang dah berputus asa dan rasa down

Read More »

Breakfast dengan air kurma merah.

Breakfast dengan air kurma merah Breakfast dengan air kurma merah. Terutama time datang bulan, Elok sangat sangat. Jujube atau di panggil Kurma Cina atau Kurma Merah ini memang kaya dengan khasiat terutama untuk kaum wanita. – Mak berpantang dan hamil

Read More »

Resepi puree untuk makanan baby.

Resepi puree untuk makanan baby Malam ni share resepi puree pulak untuk baby. Mak-mak kalau nak join makan puree ni pun boleh juga. 😜 Risau anak makan makanan segera yang penuh dengan PENGAWET, PERASA dan PERWARNA tambahan? Dilema di atas

Read More »
peria katak
masakan
milkupempire

PERIA KATAK!!!

PERIA KATAK!!! Akak sorang ke yang mula-mula anti betul dengan yang namanya ‘PERIA KATAK’ Dengan rasa yang pahit, siapa je sanggup telan. Tapi, bila pikir-pikir balik. Pahit pun sanggup ditelan demi kasih sayang terhadap diri. Siapa tak sayang diri woi..

Read More »
Uncategorized
milkupempire

5 TIPS ‘MAINTAIN’ SUSU BADAN SEMASA BERPUASA

5 TIPS ‘MAINTAIN’ SUSU BADAN SEMASA BERPUASA. Salam perjuangan ibu menyusu semua! Apa kabar hari ini? Moga ibu semua sihat dalam menjayakan jihad penyusuan. Untuk ibu yang sedang berjuang maintain menyusukan anak tetapi mahu susu maintain tidak berkurang. Kak eja

Read More »

RISAU SUSU BADAN DROP KETIKA BERPUASA?

RISAU SUSU BADAN DROP KETIKA BERPUASA? Ibu yang menyusukan anak tentu risau kalau susu bdan drop ketika bulan puasa kan? Walaupun agama islam tak mewajibkan mereka untuk berpuasa tapi tak semua ibu memilih untuk tidak berpuasa. barangkali mereka berasa segan

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0