fbpx

Cara Mudah Dapatkan Duit Sampingan

seperti semua sedia maklum, memang sukar untuk buat simpanan fix setiap bulan dalam bank kita lagi-lagi dengan keadaan ekonomi negara sekarang ni semua barang naik harga. lagi pula kalau kita suri rumah dan hanya suami yang berkerja. 

di sini admin nak kongsikan cara-cara untuk mendapatkan duit sampingan dengan mudah dan pantas. Yang paling penting, perlu ada minat, usaha dan komitmen yang berterusan. rezeki tak datang bergolek ye .!

cara untuk mendapatkan duit sampingan dengan mudah dari rumah 

 

Perkhidmatan Servis (kepakaran)

Servis adalah perniagaan yang mudah yang boleh dilakukan dari rumah. Tidak memerlukan modal yang besar. dan kebiasannya pelanggan datangnya dari kawasan atau lokasi berdekatan. Apa yang  perlu ada dalam servis adalah skill mahir yang kita ada.

Antara contoh perniagaan servis adalah seperti :

 jahit baju, 

upahan buat kuih dan kek

pasang aircond 

upah copywriting/menulis 

bina website 

tukang masak sambilan

tuisyen budak sekolah

cuci dan kemas rumah

menjadi runner

pemandu uber & grabcar

personal shopper

 

Perniagaan servis ini korang tidak perlu modal besar pun. Modal mengikut baget tempahan dan peermintaan dari pelanggan. Ada yang tak perlu modal pun seperti menjadi runner, bawa uber, buat copywriting etc., Apa yang korang perlu adalah alatan untuk  digunakan sahaja. 

 

Cara korang nak dapatkan pelanggan servis korang?  iklan saja perkhidmatan yang ingin dibuat di  Di majalah setempat/ mudah.com atau group komuniti facebook. Ataupun iklan je di wechat. Free jer cari pelanggan sekeliling.

 

 

Menjadi Penulis

 

 Jika korang mempunyai hobi dan minat untuk jadi penulis, korang  boleh buat duit geli-geli sehingga ribuan ringgit tau. Korang boleh buat keuntungan dengan mengambil upah menjadi menulis blog, membuat ebook dan juga mengambil upah membuat kertas kerja. kebiasaannya aktiviti menulis ni memerlukan bakat dan perlu banyak membaca. iklankan saja perkhidmatan korang di group facebook atau di instagram pasti ramai yang ingin tanyakan serivs korang. Korang boleh bertoleransi dengan customer mengikut permintaan yang mereka minta.

 

 

Menjadi Agen/dropship

Jika korang berminat dengan bisness online dan mempunyai ramai follower, korang boleh menggunakan kesempatan ini sebagai agen atau dropship. di facebook, instagram, mudah.com, korang boleh buka online shop korang sendiri dan mengiklankannya melalui online sahaja. tak perlu susah payah perlu sewa atau beli kedai untuk jalankan perniagaan. keuntungan pun boleh tahan lumayan. bergantung pada jenis barangan atau produk yang korang ingin jual.

untuk menjadi agen, biasanya memerlukan sedikit modal namun keuntungannya lebih lumayan berbanding dropship. Agen akan mengiklan produk dan kongsikan di group facebook atau instagram dan pelanggan akan menghubungi korang untuk menempah pesanan. biasanya HQ akan beri segala info dan medium untuk memudahkan agen mereka menjual dan share kan kebaikan produk di media sosial. keuntungan bagi agen berbanding dropship hampir 2-3 ganda bezanya.

Dropship adalah bisnes dimana korang tidak perlu modal untuk dapatkan duit sampingan. korang cuma perlu mencari pembekal yang menyediakan perhidmatan dropship. Apa yang korang perlukan adalah mengiklankan saja barang mereka, dan korang tak perlu pegang barang, Apabila dapat pelanggan, pembekal akan poskan terus kepada pelanggan korang. Dropship akan menerima komisen atas setiap produk yang telah di jual. 

 

Jualan online sebagai agen dan dropship kini semakin popular bagi mereka yang inginkan duit sampingan. Jangan terkejut kalau korang tahu yang partime online pun boleh jana pendapatan hingga beribu-ribu ringgit tau. yang penting adalah semangat yang konsisten.

 

Pelbagai cara lagi yang boleh dapatkan duit sampingan yang banyak dengan margin keuntungan yang tinggi. korang perlu memilih cara untuk mendapatkan duit sampingan yang bersesuaian dengan bidang yang korang minat atau kepakaran yang korang miliki. tak mustahil satu hari nanti gaji korang sepenuhnya di simpan dalam bank dan korang hanya menggunakan perbelanjaan harian dari keuntungan bisness sampingan yang korang jayakan. semoga manfaat.

 

share kan artikel ini supaya dapat berkongsi dengan lebih ramai lagi.

 

oh ya, salah satu cara untuk mendapatkan duit sampingan dengan mudah dan pantas khususnya bagi kaum ibu dan wanita adalah dengan menjadi agen MilkUp Empire. 

 

 

PENDAPATAN SAMPINGAN DENGAN MUDAH !

NAK BUAT DUIT DENGAN MUDAH DAN PANTAS?

 

 

CUBA BAYANGKAN :

 

DAHLA GUNA DENGAN HARGA LEBIH MURAH,

SAMBIL SHARE KEBERKESANAN PRODUK,

SAMBIL BUAT DUIT  “TING TARA TING TANG TING” DALAM BANK DENGAN MUDAH DAN CEPAT ?

 

Syikin : 8 goldbar !
Syaf : 5 goldbar !
Nurni : 3 goldbar !
Nana : 2 goldbar !
.
.
Dan ramai sangat yang dah meroket bersama kami !
.
Mesti bestkan klau korang pun dapat capai macam mereka?

Kalau mereka boleh mesti korang pun boleh !!

Cara Dapatkan Duit Sampingan dengan Mudah​
cara nak buat duit dengan mudah 22
Cara Dapatkan Duit Sampingan dengan Mudah​

UNTUNG jualan pun dapat, BERGANDA-GANDA untung lagi dapat dengan adanya reward bulanan dan reward TAHUNAN ke ITALI !! Adoi…sape taknak kocek penuh, holiday FREE pun  kan . Besh kan besh kannn..

 

🚀🚀 Apa yang best jadi team #milkupempire ni, korang dapat : 

 
 
 

 

 

1. Reward goldbar, duit dan periuk NoXXa setiap kali reach target sales setiap bulan.
.


2. Layak memenangi percutian hebat sekali setahun apabila mencapai target.
.


3. Kami sediakan medium menjual dan sharing info tentang penyusuan /kesihatan bayi untuk anda setiap hari.
.


4. Team support Meroket ‘MilkupEmpire kami meriah dengan info, sharing dan saling support each other.

.


5. Kelas coaching setiap minggu dan terlepas klas coaching? Kami ada support fb group untuk ulangkaji cara marketing tuk lonjakkan sale. HQ juga akan memberi cara buat duit dengan mudah dan pantas !
.


6. Segala testimoni dah lengkap dan jujur dari feedback-feedback #sahabat bukti kasih ibu yg berkongsi keterujaannya dengan keberkesanan selepas menggunakan produk.

.


7. Full support from hq dan dapat menyertai event-event yang best yang disediakan oleh pihak hq.
.

 

8. Mendapat discount 5% pada bulan Harijadi anda apabila restok dari HQ !

.

 

9. Reward rm50 + rm50 (second restok) apabila anda rekomen agen baru pada Hq (affiliate)

cara buat duit dengan mudah 3
cara nak buat duit dengan mudah 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0