fbpx

Cara Lekapan Yang Betul Bagi Ibu

CARA LEKAPAN BETUL BAGI IBU

Menjadi seorang ibu merupakan satu anugerah yang telah diberikan kepada ibu, Pelbagai khasiat yang boleh si kecil dapat melalui penyusuan ibu. TAPI menjadi ibu yang baru pertama kali menimang cahaya mata merupakan satu tugas yang sukar dan banyak perkara yang perlu dipelajari tambahan berkaitan cara lekapan penyusuan yang betul.

Jadi hari ini admin nak kongsikan cara lekapan yang betul bagi ibu yang telah dipetik daripada Facebook Aizah Zarirah.

Panduan Basic untuk mommy yang baru kali pertama menyusukan bayi.Menyusukan anak ni nampak je mudah, tapi kalau salah teknik BAHAYA!

Mommy kena tahu CARA LEKAPAN yang betul untuk memastikan penyusuan berjaya dilakukan. Kalau tak, mommy akan rasa sakit dan luka pada bahagian puting.Menyusu anak boleh jadi pengalaman yang indah. Tapi, ia juga boleh jadi menyusahkan buat mommy baru pertama kali menyusu.
Sebagai ibu baru, mommy kena beri ruang pada diri untuk menyesuaikan diri dengan proses menyusu. Ambik tahu cara menyusukan bayi dengan betul dapat membantu meringankan beban kita sebagai ibu, dan menjadikan pengalaman ini pengalaman yang paling berharga. Apa yang penting, menyusu dapat mengeratkan lagi hubungan ibu dan anak.

Semoga bermanfaat ❤️

cara lekapan yang betul bagi ibu
cara lekapan yang betul buat ibu 2
cara lekapan yang betul buat ibu 3
cara lekapan yang betul buat ibu 4
cara lekapan yang betul buat ibu 6
cara lekapan yang betul buat ibu 7

Kredit Kepada : Puan Aizah Zarirah

RESEPI MILKBOOSTER BERKESAN DAN MENYELERAKAN

Resepi milkbooster berkesan dan menyelerakan Ramai orang tertanya-tanya, kenapa susu badan ibu drop semasa berpantang?  sampai ada yang mengamalkan petua orang lama dan telan pelbagai macam ubat-ubatan yang ada diluar sana.  Ada sesetengah yang dah berputus asa dan rasa down

Read More »

Breakfast dengan air kurma merah.

Breakfast dengan air kurma merah Breakfast dengan air kurma merah. Terutama time datang bulan, Elok sangat sangat. Jujube atau di panggil Kurma Cina atau Kurma Merah ini memang kaya dengan khasiat terutama untuk kaum wanita. – Mak berpantang dan hamil

Read More »

Resepi puree untuk makanan baby.

Resepi puree untuk makanan baby Malam ni share resepi puree pulak untuk baby. Mak-mak kalau nak join makan puree ni pun boleh juga. 😜 Risau anak makan makanan segera yang penuh dengan PENGAWET, PERASA dan PERWARNA tambahan? Dilema di atas

Read More »
peria katak
masakan
milkupempire

PERIA KATAK!!!

PERIA KATAK!!! Akak sorang ke yang mula-mula anti betul dengan yang namanya ‘PERIA KATAK’ Dengan rasa yang pahit, siapa je sanggup telan. Tapi, bila pikir-pikir balik. Pahit pun sanggup ditelan demi kasih sayang terhadap diri. Siapa tak sayang diri woi..

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0