fbpx

Cara Bermesra Dengan Anak Ketika Lakukan Sesi Menyusu

Cara Bermesra Dengan Anak Ketika Lakukan Sesi Menyusu

Cara Bermesra Dengan Anak Ketika Lakukan Sesi Menyusu

Eh.. Nak menyusu pun kena mesra-mesra juga ke dengan bayi?

Kalau tak mesra apa jadi dengan anak? Boleh menyusu dengan elok jugakkan.

Hakak, kalau dah nama mak. Takkan takde perasaan nak mesra-mesra dengan anak. Kalau Kak ekin, masa anak menyusu tulah nampak dia comel sesangat. Nampak dia bayi sangat-sangat padahal masa tu dah nak masuk 2 tahun.

Tapi bila menyusu je, nampak lain. Ishh.. Naluri mak-mak je faham apa yang Kak ekin nak cakap. Hehe.

Masa tulah suka belai dia, suka tengok muka dia, suka segala jenis suka.

Bila selesai je menyusu, terus cakap, “Eh, dah besar rupanya anak mama”. Masa tu baru perasaan yang anak Kak ekin tu bukan bayi kecik-kecik yang hanya tahu mengayuh basikal dengan kaki dan tangan je.

Siapa macam Kak ekin? Angkat tangan nak tengok sape geng.
.
Rindu zaman bayi diorang. Nasihat Kak ekin, mana yang ada bayi manfaatkanlah masa tu dengan mesra-mesra dengan bayi kita.

Macam mana nak mesra?
Ni salah satu caranya. Kak ekin tunjuk dalam template ye, supaya Mummy tak bosan nak baca nanti.

Semoga manfaat dan jadi ibu yang terbaikūüí™

Mama yang rindu bau baby,
–¬†Kak Ekin¬†

Cara Bermesra Dengan Anak Ketika Lakukan Sesi Menyusu
Cara Bermesra Dengan Anak Ketika Lakukan Sesi Menyusu
Cara Bermesra Dengan Anak Ketika Lakukan Sesi Menyusu
Cara Bermesra Dengan Anak Ketika Lakukan Sesi Menyusu
Cara Bermesra Dengan Anak Ketika Lakukan Sesi Menyusu
Cara Bermesra Dengan Anak Ketika Lakukan Sesi Menyusu
Cara Bermesra Dengan Anak Ketika Lakukan Sesi Menyusu
Cara Bermesra Dengan Anak Ketika Lakukan Sesi Menyusu
Cara Bermesra Dengan Anak Ketika Lakukan Sesi Menyusu
Cara Bermesra Dengan Anak Ketika Lakukan Sesi Menyusu

RESEPI MILKBOOSTER BERKESAN DAN MENYELERAKAN

Resepi milkbooster berkesan dan menyelerakan Ramai orang tertanya-tanya, kenapa susu badan ibu drop semasa berpantang?  sampai ada yang mengamalkan petua orang lama dan telan pelbagai macam ubat-ubatan yang ada diluar sana.  Ada sesetengah yang dah berputus asa dan rasa down

Read More ¬Ľ

Breakfast dengan air kurma merah.

Breakfast dengan air kurma merah Breakfast dengan air kurma merah. Terutama time datang bulan, Elok sangat sangat. Jujube atau di panggil Kurma Cina atau Kurma Merah ini memang kaya dengan khasiat terutama untuk kaum wanita. – Mak berpantang dan hamil

Read More ¬Ľ

Resepi puree untuk makanan baby.

Resepi puree untuk makanan baby Malam ni share resepi puree pulak untuk baby. Mak-mak kalau nak join makan puree ni pun boleh juga. ūüėú Risau anak makan makanan segera yang penuh dengan PENGAWET, PERASA dan PERWARNA tambahan? Dilema di atas

Read More ¬Ľ
peria katak

PERIA KATAK!!!

PERIA KATAK!!! Akak sorang ke yang mula-mula anti betul dengan yang namanya ‚ÄėPERIA KATAK‚Äô Dengan rasa yang pahit, siapa je sanggup telan. Tapi, bila pikir-pikir balik. Pahit pun sanggup ditelan demi kasih sayang terhadap diri. Siapa tak sayang diri woi..

Read More ¬Ľ

5 TIPS ‘MAINTAIN’ SUSU BADAN SEMASA BERPUASA

5 TIPS ‚ÄėMAINTAIN‚Äô SUSU BADAN SEMASA BERPUASA. Salam perjuangan ibu menyusu semua! Apa kabar hari ini? Moga ibu semua sihat dalam menjayakan jihad penyusuan. Untuk ibu yang sedang berjuang maintain menyusukan anak tetapi mahu susu maintain tidak berkurang. Kak eja

Read More ¬Ľ

RISAU SUSU BADAN DROP KETIKA BERPUASA?

RISAU SUSU BADAN DROP KETIKA BERPUASA? Ibu yang menyusukan anak tentu risau kalau susu bdan drop ketika bulan puasa kan? Walaupun agama islam tak mewajibkan mereka untuk berpuasa tapi tak semua ibu memilih untuk tidak berpuasa. barangkali mereka berasa segan

Read More ¬Ľ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0