fbpx

Blog Post

RESEPI MILKBOOSTER BERKESAN DAN MENYELERAKAN

Resepi milkbooster berkesan dan menyelerakan Ramai orang tertanya-tanya, kenapa susu badan ibu drop semasa berpantang?  sampai ada yang mengamalkan petua orang lama dan telan pelbagai macam ubat-ubatan yang ada diluar sana.  Ada sesetengah yang dah berputus asa dan rasa down … Read More

Breakfast dengan air kurma merah.

Breakfast dengan air kurma merah Breakfast dengan air kurma merah. Terutama time datang bulan, Elok sangat sangat. Jujube atau di panggil Kurma Cina atau Kurma Merah ini memang kaya dengan khasiat terutama untuk kaum wanita. – Mak berpantang dan hamil … Read More

Resepi puree untuk makanan baby.

Resepi puree untuk makanan baby Malam ni share resepi puree pulak untuk baby. Mak-mak kalau nak join makan puree ni pun boleh juga. ūüėú Risau anak makan makanan segera yang penuh dengan PENGAWET, PERASA dan PERWARNA tambahan? Dilema di atas … Read More

peria katak

PERIA KATAK!!!

PERIA KATAK!!! Akak sorang ke yang mula-mula anti betul dengan yang namanya ‚ÄėPERIA KATAK‚Äô Dengan rasa yang pahit, siapa je sanggup telan. Tapi, bila pikir-pikir balik. Pahit pun sanggup ditelan demi kasih sayang terhadap diri. Siapa tak sayang diri woi.. … Read More

5 TIPS ‘MAINTAIN’ SUSU BADAN SEMASA BERPUASA

5 TIPS ‚ÄėMAINTAIN‚Äô SUSU BADAN SEMASA BERPUASA. Salam perjuangan ibu menyusu semua! Apa kabar hari ini? Moga ibu semua sihat dalam menjayakan jihad penyusuan. Untuk ibu yang sedang berjuang maintain menyusukan anak tetapi mahu susu maintain tidak berkurang. Kak eja … Read More

RISAU SUSU BADAN DROP KETIKA BERPUASA?

RISAU SUSU BADAN DROP KETIKA BERPUASA? Ibu yang menyusukan anak tentu risau kalau susu bdan drop ketika bulan puasa kan? Walaupun agama islam tak mewajibkan mereka untuk berpuasa tapi tak semua ibu memilih untuk tidak berpuasa. barangkali mereka berasa segan … Read More

Mama tak sayang Aleesya ke?

Mama tak sayang Aleesya ke? Anak kita ketika usia kecil, mereka hanya mahukan perhatian dan kasih sayang yang cukup dari ibu dan bapa. Pentingnya perhatian dan kasih sayang ni, kerana dari situ mereka di didik untuk menghargai semua pengorbanan yang … Read More

Makan tomato boleh jadi cantik dan sihat!

Sangat berkesan tomato untuk cantik dan sihat! Sangat berkesan tomato untuk cantik dan sihat!  Siapa peminat tomato dekat sini? Siapa aje yang tak kenal dengan buah tomato kan? Semua orang kenal kot. Biasanya orang akan letak tomato dalam masakan seperti … Read More

SALAD AYAM MANGGA SEDAP

SALAD AYAM MANGGA SEDAP Late dinner untuk orang yang super bz, tapi tetap nak jaga badan. Dan ini lah menu yang paling sesuai. dalam kesibukan kita mengejar masa dalam kehidupan seharian kita, kita nak mendapatkan makanan yang sihat dan senang … Read More

Anak terdera emosi? adakah itu anak-anak kita?

Anak terdera emosi? adakah itu anak-anak kita? Apa jenis dera yang Kak ekin maksudkan siang tadi. Haah, tak habis lagi rungkai pasal dera tu. Tetiba teremosi pulak bila cakap pasal anak-anak ni. Kak ekin takut,¬†Mana tahu dalam hati kecil mereka … Read More

0