fbpx

5 TIPS MILIKI PAYUDARA SIHAT DAN CANTIK

Selalu tak berasa sedih bila dengar ada ibu yang tak nak susukan anak sebab takut payudara akan menggelebeh dan jatuh?

Jom Admin kongsikan 5 tips Miliki Payudara sihat dan Cantik. Tips kali ini telah dikongsikan oleh Puan Aizah Zarirah

Cara nak tambah susu badan

Akak sedih bila dengar ada sorang ibu ni tak nak susukan anak sebab takut payudara menggelebeh, jatuh la. Tapi kita kena ingat, ada sebab kenapa Allah bagi dua payudara dekat kita orang perempuan ni. Allah bukan saja-saja bagi buat hiasan, atau hanya tatapan orang. So, sila beringat.

So, apapun yang Allah kurniakan dekat kita, kita kena lah jaga, dan rawat. Tak susah pun yang penting rajin je. Jangan rajin merungut je.

Kalau muka, ada je masa kita nak belek, nak rawat. Tapi aset kadang ambik sambil lewa kan. Padahal muka dan aset ni sama-sama penting.

So, dengan itu akak nak share la dengan semua wanita-wanita yang sayang dengan aset memasing. Tips jaga payudara biar sentiasa sihat dan cantik.

Jom baca 💕 click setiap gambar untuk penerangan yang jelas

Tips cantik

Untuk mendapatkan payudaya yang sihat dan cantik,  Kenali Hormon sangat-sangat penting bila kita dah mula memasuki umur 30-40. Sebab apa, sebab hormon astrogen kita ni akan ada peningkatan. So, ini la yang akan mula buat payudara kita menggelebeh. Tapi jangan risau kita masih boleh mengontrolnya dengan rajin makan lemon, atak oren yang penting benda yang megandungi tinggi VIT C

tips cantik 2

Kalau untuk wanita yang jadi suri rumah sepenuh masa, kita boleh buat senaman yang ringan dan simple untuk tetap menjaga kekuatan daya tubuh kita ni. Kalau tak dijaga, bukan takat payudara je boleh kendur. Banda pun jadi kendur dan tak fit!

Sebenarnya Apa yang kita makan akan memberi effect dekat badan kita termasuklah payudara. Sebab itu kita kena jaga pemakanan, jangan sebab nafsu badan jadi mangsa. So perbanyak makan buah dan sayur-sayuran. Macam kubis dan brokoli ni ada fakta yang boleh mencegah cancer tau. Sebab sayur tu kaya dengan dindolymethane dan mengandung antioksidan. Selain tu korang boleh makan omega 3, macam ikan, terul dan avocado. Jadi dengan penjagaan makanan pun boleh bantu untuk kekalkan payudara jadi lebih sihat dan cantik.
Kadang kita ni tanpa sedar akan terbeli dan terpakai bra dengan size yang tak sesuai dengan kita punya payudara. Kalau terkecik sangat akan menggangu pernafasan, iritasi kulit dan boleh merosakan otot-otot payudara.
tips cantik 4
tips cantik 5
Korang tau tak yang bukan hanya muka yang boleh kita tepek masker. Payudara kita ni pun boleh. nanti akak akan share bahan-bahan untuk masker payudara pulak ye. Kalau kita rajin boleh buat payudara kita ni jadi anjal, cantik dan sihat. Dah tak payah nak cucuk-cucuk pergi korea, nak buh solicon .
Jadi untuk mendapatkan payudara yang sihat dan cantik, Penjagaan rapi perlulah sentiasa dilakukan dan dijaga supaya kekuatan, kecantikan dan kesihatan dapat dikekalkan.Bak kata orang nak cantik dan sihat perlulah ada usaha.

Diambil Daripada : Facebook Aizah Zarirah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0