fbpx

5 PUNCA PUTING SUSU TERSUMBAT DAN RAWATANNYA

Pernah tak mommy-mommy kat sini alami puting susu tersumbat? Tahukan apa puncanya dan bagaimana nak mengatasinya ?Jom Admin Kongsikan 5 punca puting susu tersumbat dan cara rawatannya . Perkongsian kali ini admin ambil daripada Facebook Puan Aizah Zarirah.

Kak eja dulu semasa susukan anak selalu sangat terkena. Air susu banyak, tapi keluar sikit sangat, baby pun macam tak puas minum dan termenggah minum susu macam habis berlari je kesian.

Bukan itu je, kalau mood anak tengah tak ok di tambah pulak puting susu nak buat hal, time itu juga lah dia nak tersumbat. Habis lah anak mengamuk, menangis sebab tak puas menyusu.

Kat sini akak nak share kan punca-punca puting tersumbat. So, untuk mommy yang baru-baru tu boleh lah menambahkan ilmu penyusuan.

 

punca susu tersumbat
punca susu tersumbat 2
punca susu tersumbat 3
punca susu tersumbat 3
punca susu tersumbat 4

Dan Akak sertakan juga cara rawatan susu tersumbat yang akk harap dapat membantu ibu2 diluar sana yang mengalami masalah seperti ini.

cara rawatannya

RESEPI MILKBOOSTER BERKESAN DAN MENYELERAKAN

Resepi milkbooster berkesan dan menyelerakan Ramai orang tertanya-tanya, kenapa susu badan ibu drop semasa berpantang?  sampai ada yang mengamalkan petua orang lama dan telan pelbagai macam ubat-ubatan yang ada diluar sana.  Ada sesetengah yang dah berputus asa dan rasa down

Read More »

Breakfast dengan air kurma merah.

Breakfast dengan air kurma merah Breakfast dengan air kurma merah. Terutama time datang bulan, Elok sangat sangat. Jujube atau di panggil Kurma Cina atau Kurma Merah ini memang kaya dengan khasiat terutama untuk kaum wanita. – Mak berpantang dan hamil

Read More »

Resepi puree untuk makanan baby.

Resepi puree untuk makanan baby Malam ni share resepi puree pulak untuk baby. Mak-mak kalau nak join makan puree ni pun boleh juga. 😜 Risau anak makan makanan segera yang penuh dengan PENGAWET, PERASA dan PERWARNA tambahan? Dilema di atas

Read More »
peria katak

PERIA KATAK!!!

PERIA KATAK!!! Akak sorang ke yang mula-mula anti betul dengan yang namanya ‘PERIA KATAK’ Dengan rasa yang pahit, siapa je sanggup telan. Tapi, bila pikir-pikir balik. Pahit pun sanggup ditelan demi kasih sayang terhadap diri. Siapa tak sayang diri woi..

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0