fbpx

5 Amalan harian mengawal keputihan semasa hamil

5 Amalan harian untuk mengawal keputihan semasa hamil!!!

Kebanyakan wanita mengalami pertambahan pengeluaran cairan faraj apabila mereka mengandung ini memang biasa berlaku untuk ibu hamil dan bermula dari awal kehamilan sehingga bayi kita dilahirkan.

Keputihan ini dikenali sebagai leukorrhea.
Cairan berwarna putih susu yang tidak berbau atau sedikit berbau boleh jadi kita dah alami sebelum mengandung lagi. Tapi semasa hamil akan lebih banyak cairan ini keluar kerana badan kita menghasilkan lebih banyak estrogen,
Pengaliran lebih banyak darah mengalir ke kawasan sekitar faraj / vagina

Jadi Penting untuk menjaga kebersihan
cairan yang keluaran ini berbau berasid disebabkan oleh perubahan tahap pH faraj, Bakteria & kuman mudah membiak

5 amalan penjagaan keputihan waktu hamil

Oleh itu penjagaan kebersihan amatlah penting bagi ibu yang mengandung.Jadi admin harap agar info kali ini boleh diguna oleh semua ibu yang sedang menghadapi masalah keputihan waktu hamil.

Kredit : Aizah Zarirah

RESEPI MILKBOOSTER BERKESAN DAN MENYELERAKAN

Resepi milkbooster berkesan dan menyelerakan Ramai orang tertanya-tanya, kenapa susu badan ibu drop semasa berpantang?  sampai ada yang mengamalkan petua orang lama dan telan pelbagai macam ubat-ubatan yang ada diluar sana.  Ada sesetengah yang dah berputus asa dan rasa down

Read More »

Breakfast dengan air kurma merah.

Breakfast dengan air kurma merah Breakfast dengan air kurma merah. Terutama time datang bulan, Elok sangat sangat. Jujube atau di panggil Kurma Cina atau Kurma Merah ini memang kaya dengan khasiat terutama untuk kaum wanita. – Mak berpantang dan hamil

Read More »

Resepi puree untuk makanan baby.

Resepi puree untuk makanan baby Malam ni share resepi puree pulak untuk baby. Mak-mak kalau nak join makan puree ni pun boleh juga. 😜 Risau anak makan makanan segera yang penuh dengan PENGAWET, PERASA dan PERWARNA tambahan? Dilema di atas

Read More »
peria katak
masakan
milkupempire

PERIA KATAK!!!

PERIA KATAK!!! Akak sorang ke yang mula-mula anti betul dengan yang namanya ‘PERIA KATAK’ Dengan rasa yang pahit, siapa je sanggup telan. Tapi, bila pikir-pikir balik. Pahit pun sanggup ditelan demi kasih sayang terhadap diri. Siapa tak sayang diri woi..

Read More »
Uncategorized
milkupempire

5 TIPS ‘MAINTAIN’ SUSU BADAN SEMASA BERPUASA

5 TIPS ‘MAINTAIN’ SUSU BADAN SEMASA BERPUASA. Salam perjuangan ibu menyusu semua! Apa kabar hari ini? Moga ibu semua sihat dalam menjayakan jihad penyusuan. Untuk ibu yang sedang berjuang maintain menyusukan anak tetapi mahu susu maintain tidak berkurang. Kak eja

Read More »

RISAU SUSU BADAN DROP KETIKA BERPUASA?

RISAU SUSU BADAN DROP KETIKA BERPUASA? Ibu yang menyusukan anak tentu risau kalau susu bdan drop ketika bulan puasa kan? Walaupun agama islam tak mewajibkan mereka untuk berpuasa tapi tak semua ibu memilih untuk tidak berpuasa. barangkali mereka berasa segan

Read More »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0