fbpx

4 TIPS UNTUK TAMBAH SUSU IBU

Ibu yang ada anak kecil tapi tak tahu macam mana nak tambahkan susu badan?

 Bak kata orang Susu ibu merupakan satu air azimat bagi seorang bayi. Tetapi kalau susu badan tak de macam mana perkataan azimat boleh berlaku??? Jom admin nak kongsii  tips tambah susu badan.. khas untuk ibu menyusu di luar sana.

4 TIPS UNTUK TAMBAH SUSU IBU

1. Sentiasa berfikiran positif

Ibu-ibu yang menyusu kena sentiasa berfikiran positif dan kena tenang selalu ya sebab benda ini boleh menjejaskan penghasilan susu dalam badan kita.

2. Banyak minum air

Ibu menyusu kena selalu minum air suam supaya badan kita sentiasa sihat dan badan yang sihat mesti dapat menghasilkan susu yang sihat juga.

3. Amalkan makan kurma

Semua tahu kurma adalah makanan Sunnah dan kurma juga dapat tolong ibu yang menyusu sebab kurma mengandungi unsur zat besi dan kalsium yang tinggi.

4. Lakukan power pumping

Ibu menyusu perlu melakukan power pamping sehari sekali selama 3-7 hari. Pukul 2-4 pagi tu masa yang ideal untuk para ibu-ibu menyusu buat power pamping sebab waktu itu hormon proklaktin menjadi tinggi dan otak akan bagi signal pada badan ibu untuk menghasilkan susu badan.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0